Halfzusters ster met mooie punten

Twee merries van Jurre van Bommel Sporthorses haalden onlangs het sterpredikaat op de KWPN stallenkeuring bij Team Nijhof in Geesteren. Halfzusters It’s Me B (v. Carambole) en Himalaya B (v. Plot Blue) kregen allebei maar liefst 85 punten voor het springen. 

It’s Me B en Himalaya B zijn gefokt op de Brennerhoeve en werden beide geboren uit Cegetti Z (Chellano Z x Notaris). Deze schimmelmerrie is zelf uitgebracht in het Z-springen. Deze nog niet zo heel uitgebreide merrielijn bracht toch al drie 1.60 m-springpaarden voort. De halfzussen verschenen in de rubriek vier- tot en met zevenjarige veulenboekmerries en werden gekeurd door Arnold Kootstra en Dirk Reijne.
De vierjarige It’s Me B is een dochter van Carambole. “Deze lang gelijnde merrie straalde heel veel jeugd uit. Ze beschikt over een mooi type met een heel fraai front. Haar croupe had even langer gemogen. Galopperen deed ze lichtvoetig. Op de hindernis sprong ze flitsend naar boven, mooi van de voorste paal. Met een heel goede techniek in haar voorbeen en dito bascule. In de lucht schakelde ze heel makkelijk door naar voren. Met name op de oxer bleef ze verbeteren. Aan haar konden we dan ook voor het springen maar liefst 85 punten kwijt”, aldus de jury.

 

Himalaya B

“Haar één jaar oudere halfzus van Plot-Blue is een heel aansprekende en lang gelijnde merrie. Ook zij beschikt over een jeugdige uitstraling, veel ras en een heel hard en correct fundament. Haar galoppade is lichtvoetig en van ruim voldoende ruimte. Ze toont zeer goede reflexen en veel overzicht op de sprong, waarbij ze heel constant in het voorbeen blijft en de sprong telkens goed afmaakt. Een merrie met veel vermogen, een heel modern sportpaard!”, besloot Kootstra. Deze Himalaya B keerde huiswaarts met maar liefst 85 punten voor het springen en 75 voor het exterieur.

 

‘Mooie erkenning’

Jurre van Bommel is blij met de toegekende punten en het daarbij behorende sterpredikaat dat de door de familie Van Bommel gefokte merries mee naar huis mochten nemen. “Hoewel de uiteindelijke sportprestaties voor ons zwaarder wegen dan een keuringsresultaat, is het toch mooi dat onze paarden goed gewaardeerd worden op exterieur en aanleg. Ook omdat we deze merries inzetten voor de fokkerij. Uit It’s Me hebben we al een Eldorado-veulen, van de Plot Blue verwachten we – via embryotransplantatie – een Apardi VDL. Beide merries worden verder opgeleid voor de sport. Isabelle rijdt Himalaya B en heeft haar een paar keer uitgebreid in het L, haar jongere zus It’s Me B is B.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.