Hongaarse samenwerking krijgt vervolg

De samenwerking met Hongaarse paardensportliefhebbers heeft weer een vervolg gekregen. 

Jurre kreeg eerder deze maand een Hongaars 1,30 m springpaard op stal, dat hij zal trainen en uitbrengen voor zijn Hongaarse eigenaren. "Dit paard heeft veel potentie, daarom wil de eigenaresse hem graag door een passende ruiter verder laten opleiden en uitbrengen. Ik heb de combinatie verschillende keren les gegeven in Hongarije en zodoende heeft ze besloten het paard bij mij onder te brengen", vertelt Jurre.

Komende week (van 12 tot 14 oktober) vertrekt Jurre weer naar Hongarije, waar hij springtrainingen verzorgt voor jonge, talentvolle springruiters. Dat de lessen goed in de smaak vallen blijkt wel, want de clinics zaten na twee dagen al vol. "We maken groepjes van maximaal drie combinaties en trainen ze drie dagen achtereen. We beginnen om 8 uur en zijn bezig tot 18 uur. Volle en drukke dagen dus, maar de mensen zijn erg enthousiast en willen graag kennis opdoen", legt Jurre uit.

"In die drie dagen kunnen we natuurlijk niet de rijstijl van de ruiters volledig verbeteren of omgooien, maar gaandeweg proberen we de manier van rijden zoals wij die hanteren erin te krijgen daar. Ik moet zeggen dat dat aardig lukt. We proberen de ruiters een simpele aanpak te leren en het paardrijden zo simpel en licht mogelijk te houden. Ze zijn in Hongarije snel geneigd om alles met kracht op te lossen, waardoor er snel onrust ontstaat. Ik probeer ze ervan bewust te maken dat je paardrijden simpel moet houden. We werken veel aan de basis, zodat ze daar in de ring ook op terug kunnen vallen en gemak van hebben."

Jurre op Grandi, het Hongaarse springpaard.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.